Educa

Ekvalita osallistuu Educa-messuille 24.-25.1.2020

Ekvalita on mukana Educa-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 24.-25.1. Paikkamme on ruotsinkielisellä ”Hörnan”-alueella, osasto 6n34. Tule juttelemaan kanssamme, saat myös ilmaiseksi mukaasi uuden käsikirjamme, jonka aiheena on pedagogiikan haastaminen normeilla (kirja on ruotsiksi). Vaikka olemme ruotsinkielisellä alueella, toimintamme tapahtuu myös suomeksi. Olemme osana Hörnanin ohjelmaa.

Ekvalitan paikka 6n34

Tule keskustelemaan ja pohtimaan tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja inklusiivisuutta kanssamme. Osastollamme on seinä, johon keräämme messuosallistuijien ajatulsia tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä ja autamme sinua löytämään hyviä vastauksia kohdatessasi vastarintaa.

Mukaasi voit napata:

  • uunituoreen kirjamme Skapa plats (ruotsiksi),
  • lyhyen menetelmävihkon, jonka sisältö haastaa normeja koulussa sekä
  • tietoa ja inspiraatiota työstämme luokissa, opettajainhuoneissa ja huoltajien tapaamisissa.

Ekvalitan ohjelmaa perjantaina 24.1.:

Killsnack klo 10-11, Hörnanin lavalla

Syksyllä 2018 Ekvalita aloitti ruotsinkielisen maskuliinisuushankeen Vem é man? Maskulinitet i skolan. Hankkeen tarkoitus on ehkäistä tuhoisaa maskuliinisuutta ja tukea rakentavia tapoja olla mies ja poika.

Miten maskuliinisuus on vaikuttanut siihen, etteivät pojat uskalla pyytää apua tai puhua tunteistaan? Onko näitä rakenteita mahdollista purkaa koulussa? Ekvalitan luennoitsija Toni Nieminen johtaa keskustelua luennoitsijoiden Johan Bergmanin, Andreas Vallanderin ja Sasha Linderin kanssa. Keskustelu on ruotsiksi.

Kirjan Skapa plats julkaisutilaisuus klo 11-12, Ekvalitan osasto 6n34

Juhlistamme kirjamme Skapa plats:in julkaisua osastollamme kuplivan kera! Tervetuloa!

Skapa plats klo 17-18 Hörnanin lavalla

Syksyllä 2018 Ekvalita aloitti ruotsinkielisen maskuliinisuushankeen Vem é man? Maskulinitet i skolan. Hankkeen tarkoitus on ehkäistä tuhoisaa maskuliinisuutta ja tukea rakentavia tapoja olla mies ja poika.

Hankkeen aikana on tehty yhteistyötä peruskoulujen sekä lukioiden pedagogien kanssa, jotta tieto tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä lisääntyisi. Opettaja Nina Blomberg on hankkeen aikana kirjoittanut kirjan Skapa plats. Kirja on normeja haastava ja sen tarkoitus on lisätä inklusiivisuutta koulussa. Useat pedagogit ovat tuoneet tekstejä, vinkkejä ja pohfdintaa kirjaan ja se syntyi siitä, että monella opettajalla on halu tehdä inklusiivistä työtä, jotta opetus olisi kestävämpää. Kirjan myötä opettajille on tarjolla uusia työkaluja työn tueksi.

Eri koulutusasteiden opettajat keskustelevat tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä kouluissa ja opetuksessa. Opettaja ja Skapa plats-kirjan pääkirjailija Nina Blomberg johtaa keskustelua, joka käydään ruotsiksi.

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[polylang]