Educa

Ekvalita deltar i Educa-mässan 24-25.1.2020

Educa-mässan fokuserar på utbildning och pedagogik och arrangeras i Mässcentret 24-25.1  i Helsingfors. Ekvalita hittas i montern 6n34 på den svenska avdelningen ”Hörnan” och är en del av Hörnans program.

Ekvalitas monter 6n34

Här har du en ypperlig chans att fdiskutera och reflektera jämställdhet, likabehandling och inkludering tillsammans med oss. Vi har en vägg där vi samlar mässbesökarnas tankar om jämställdhets- och likabehandlingsarbetet och vi kommer att hjälpa dig att ge svar på tal.

Du kan även plocka med dig:

  • vår pinfärska bok Skapa plats,
  • vårt kortare metodhäfte kring normutmanande arbete i skolan samt
  • information och inspiration om vårt arbete i klasser, lärarrum och på föräldrakvällar.

Ekvalitas program på Educa fredag 24.1.

Killsnack kl. 10-11 på Hörnans scen

Hösten 2018 startade Ekvalita ett maskulinitetsprojekt Vem é man? Maskulinitet i skolor. Projektets syfte är att motverk en destruktiv manlighet och stöda konstruktiva sätt att vara man och pojke på.

Teman som behandlats i klassrummen är till exempel sexualitet och manlighet, media och manlighet, kropp, närhet och våld. Toni NieminenJohan BergmanAndreas Vallander och Sasha Linder har alla fungerat som föreläsare inom projektet. Under killsnacket sitter de tillsammans och reflekterar både över sitt arbete men också om normer kring manlighet överlag. Hur bidrar idéerna om maskulinitet till att pojkar inte vågar prata om känslor eller be om hjälp? Vart leder de snäva normerna till i en skolmiljö och kan vi överhuvudtaget bryta mönstret i skolan?

Det blir ett samtal om det svåra med samtal.

Släpp av boken Skapa plats kl. 11-12 i Ekvalitas monter 6n34

Vi firar vår nya bok Skapa plats med bubbel, autograf och mingel. Välkommen med!

Skapa plats kl. 17-18 på Hörnans scen

Hösten 2018 startade Ekvalita ett maskulinitetsprojekt Vem é man? Maskulinitet i skolor. Projektets syfte är att motverk en destruktiv manlighet och stöda konstruktiva sätt att vara man och pojke på.

Under projektet har syftet också varit att samarbeta med pedagoger i skolor inom den grundläggande utbildningen och gymnasiet för att generellt öka kunskapen om jämställdhets- och likabehandlingsfrågor. Lärare Nina Blomberg har under projekttiden skrivit boken Skapa plats som är en normutmanande bok för mer inkludering i skolan. I boken medverkar pedagoger med texter, tips och reflektioner. Boken föddes från det att många lärare har viljan att arbeta inkluderande för att skapa ett mer hållbart lärande, men upplever att de saknar verktyg. Under en timme diskuterar pedagoger från olika utbildningsstadier kring jämlikhet och likabehandling i skolan och i undervisningen, tillsammans med lärare och författare Nina Blomberg.

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[polylang]