Att leda jämlikhet i skolan

Tarvitsetko inspiraatiota ja uusia näkökulmia tasa-arvon ja tasa-arvotyön johtamiseen? Haluatko tietää, kuinka voit tunnistaa vastustuksen ja saada inspiraatiota sen käsittelemiseen? Puuttuuko sinulta ehdotuksia työsi jäsentämiseksi esimerkiksi selkeällä vuosisuunnitelmalla?

Att leda jämlikhet i skolan – en handbok för skolledare som vill göra skillnad innostaa sinua koulun johtajana johtamaan onnistunutta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä koulussa. Kirja sopii myös yksikönjohtajille, koulutuspäälliköille, koulutusjohtajille tai sinulle, joka muuten olet vastuussa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön johtamisesta ja edistämisestä peruskoulussa ja toisella asteella.

Saat

  • yleiskatsauksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön perusteisiin,
  • tietoa siitä, mitä normit ovat ja mikä merkitys rajoittavilla ja poissulkevilla normeilla on kaikille koulussa,
  • esittelyn neljästä tärkeästä näkökulmasta työn johtamiseen,
  • vinkkejä henkilöstön motivaation lisäämiseen näissä asioissa,
  • kuvaus erilaisista vastusreaktioiden muodoista, joita saatat kohdata muutostyössä, ja kuinka voit kohdata ne.

Kirja auttaa luomaan rakennetta konkreettisessa työssäsi, mutta antaa myös inspiraatiota vuosisuunnitelman laatimiseen. Lisäksi kirja sisältää erilaisia ​​menetelmiä, vinkkejä ja tarkistuslistoja.

Kirjoittajat, kouluttaja Malin Gustavsson ja opettaja Nina Blomberg, joilla on vankka kokemus työstä sukupuolten tasa-arvon ja tasa-arvon parissa, jakavat kokemuksiaan tämän työn tukemisesta ja ajamisesta.

Apunaan heillä oli koulujen johtajia ympäri ruotsinkielistä Suomea. Jotkut ovat kertoneet, mitä he kokevat puuttuvan työn ohjaamiseen, ja toiset ovat kommentoineet ja täydentäneet valmiita tekstiä. Kieltentutkijallamme Jacob Töringellä on myös laaja kokemus näiden asioiden käsittelystä koulussa ja hän on tehnyt arvokkaita muutoksia tekstiin. Taitosta ja ihanista kuvista vastaa Hanna Siira.

Toivomme, että kirja auttaa sinua ja koulun henkilökuntaa siirtymään sanoista tekoihin riippumatta siitä, missä olette prosessissa.

Painettu ilmainen kirja on loppu, mutta voit ladata kirjan alla olevasta painikkeesta!

Kiitämme rahoittajaamme Svenska Folkskolans vänner mahdollisuudesta tehdä ja julkaista kirja.

Lyhyesti sanottua kirjasta

”Kiitos kirjasta, joka tuli tänään postissa. Selasin sen nopeasti läpi ja se on erittäin houkutteleva katseltavaa, ja se vähä, mit jo olen lukenut, tuntuu konkreettiselta ja hyödylliseltä.”
Kaj Törnroos, rehtori, Kumlingen koulu

Att leda jämlikhet -kirjan on rahoittanut

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.