Ekvalitan koulutustiimillä on taitoa ja kokemusta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä yli kymmenen vuoden takaa.

Ekvalita tarjoaa tietoa tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta monessa eri muodossa. Ekvalitan koulutustiimi tarjoaa luentoja ja työpajoja erityisesti koulumaailmaan. 

Toteutamme sekä yksittäisiä työpajoja ja luentoja, että laajempia koulutuskokonaisuuksia. Meillä on laaja kokemus työstä oppilaiden, opettajien, tutkijoiden ja muun koulutusyksikön henkilökunnan kanssa, mutta myös oppilashuollon ja huoltajien kanssa.

Sen lisäksi, että jaamme tietoa ja inspiraatiota kohderyhmiä tapaamalla, tuotamme myös materiaaleja käytännön soveltamiseen. Ekvalita toimii koulutussektorin lisäksi myös yritysten ja organisaatioiden kanssa.

Tarjoamme palveluita ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi.

Koulutustiimimme

Virve Savoila

Hankepäällikkö Ammattikoulujen sukupuolinormit remonttiin

Olen ollut osana Ekvalitan koulutustiimiä vuodesta 2016 ja toimin elokuusta 2018 lähtien Ekvalitan Ammattikoulujen sukupuolinormit remonttiin-hankkeen vastaavana. Vahvuuksiini lasken kokemukseni koulutusalalta sekä aikasemmat työni ihmisten kanssa erilaisissa ryhmissä eri ympäristöissä. Sukupuolentutkimuksen opinnot avasivat silmäni sukupuolen, etuoikeuksien ja vallan rakenteiden toimintohin. Nämä oivallukset kannustavat minua koko ajan oppmaan lisää ja olen etuoikeutettu saadessani jakaa inspiraatiota ja tietoa näistä aiheista. Kaikki muutostyö on prosessiluontoista, niin myös työ tasa-arvon, moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden parissa.

Toni Nieminen

Kouluttaja maskulinisuusasioissa

Aloitin syksyllä 2018 luennoitsijana Ekvalitan maskuliinisuushankkeessa Vem é man. Sieltä minut värvättiin koulutustiimiin. Olen feministi ja opiskelen sosiaaliantropologiaa. Minua kiinnostavat valtarakenteet ja vuorovaikutus. Minulla on pitkä kokemus yhdistystoiminnasta, jossa olen tehnyt yhteistyötä monien ryhmien kanssa eri yhteyksissä. Vahvuuteni on nähdä, kuulla ja kohdata eri ihmiset tasa-arvoisella tavalla ja pyrin luomaan turvallisen tilan kaikille läsnäoleville.

Fanny Meling

Ekvalitan koulutustiimin kouluttaja

Aloitin keväällä 2020 työt Ekvalitan koulutustiimissä. Minulle oli unelmien täyttymys päästä osaksi inspiroivaa työyhteisöä edistämään itselleni tärkeitä kysymyksiä. Tämän ohessa työskentelen myös opetusmateriaalien parissa, ja olen yleisesti kiinnostunut koulujen kehittämiskysymyksistä. Vahvuuksiani ovat kyky kohdata eri ihmisiä ja tahto ymmärtää, miten muut ajattelevat. Luokanopettajataustani on antanut minulle hyvän käsityksen siitä, miltä tasa-arvoa ja moninaisuutta koskeva työ näyttää kouluarjessa, ja mielestäni kehittämisen varaa on vielä paljon. Haluan olla mukana tekemässä muutosta.

Eerika Ströömi

Sisällöntuottaja Ammattikoulujen sukupuolinormit remonttiin -hankkeessa

eerika.stroomi@ekvalita.fi

Amjad Qassim Ibraheem

Avustaja

Tehtäväni Ekvalitassa on hallinnollisten asioiden tuki. Minulla on tietotekniikan kandidaatin tutkinto Al Ma’mon yliopistosta Bagdadissa. Olen ollut Suomessa turvapaikanhakijana Irakista vuodesta 2015 ja odotan yhä positiivista päätöstä. Kuluneen kolmen vuoden aikana olen tehnyt paljon vapaaehtoistyötä, mm. Punaisen ristin ja Coffee Without Borders -tapahtumissa, jotka tarjoavat tukea paperittomille ja turvapaikanhakijoille. Syksyllä 2017 työskentelin vapaaehtoiskoordinaattorina People’s Architecture -projektissa Helsinki Design Weekissä, jossa sain käyttää vahvaa organisaatiokykyäni. Työni Ekvalitassa toimii myös porttina suomalaiseen työelämään ja tarjoaa minulle näkökulman suomalaiseen yhteiskuntaan työyhteisön näkökulmasta. Olen kiitollinen mahdollisuudesta toimia osana Ekvalitan tiimiä, sillä se antaa minulle konkreettisemman paikan suomalaisessa yhteiskunnassa.